Vliegvakantie Thailand

Thailand

cultuur
All inclusive

Thailand is een prima bestemming voor een all in vakantie.

tempels
Thailand

Ontdek het land met de glimlach en verbaas u over de gastvrijheid.

Phuket
Phuket

Deze beroemde Thaise badplaats is de enige echte tropische verrassing.

strand
Khao Lak

Lange witte stranden en de blauwe zee en een heerlijk klimaat.

Vliegvakantie Thailand

Jaarlijks bezoeken ruim dertien miljoen buitenlanders het prachtige Thailand waaronder ongeveer 190.000 Nederlanders. Thailand ligt in Zuidoost-Azie en de hoofdstad is Bangkok. Er worden vier verschillende talen gesproken, namelijk: centrale Thai, Isaan, Noordelijk Thai en Zuidelijk Thai. Over het algemeen spreken de inwoners ook prima Engels dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de gesproken taal. Het is erg leuk om van te voren veel over het land te lezen zodat u de leuke en ook mindere leuke bezienswaardigheden kunt onderscheiden. Het internet is daar zeer geschikt voor maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een boek over Thailand te lezen. In dit artikel geven wij in ieder geval de bezienswaardigheden van Thailand, hoe u een vakantie naar Thailand boekt en waar u onder andere op moet letten.

Er zijn verschillende vertrekmogelijkheden om naar Thailand te vliegen. De vlucht vanaf Amsterdam Airport naar Bangkok Airport duurt ongeveer zestien uur. Deze reis is inclusief één tussenstop. Het hangt een beetje van de luchtvaartmaatschappij waar u geboekt heeft waar u de tussenlanding maakt.

Bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok is een stad met maar liefst tien miljoen inwoners. In de zomer is het warm en kan het soms erg benauwd zijn. Neem daarom altijd voldoende water mee als u er op uit trekt. Door de drukte zijn bezienswaardigheden in de stad met de auto of taxi moeilijk te bereiken. Het is daarom een uitgelezen mogelijkheid om met de fiets Bangkok te verkennen. Er worden verschillende fietstochten georganiseerd waarbij u meegenomen wordt naar de mooiste stulpjes in en om Bangkok.

Een van de bezienswaardigheden waar u vast en zeker meer van heeft gehoord is het Koninklijk Paleis. Voor het Koninklijk Paleis is het Wat Phra Kaeo gevestigd. Dit is een tempelcomplex dat er al sinds 1782 staat. In één van de tempels is het zestig centimeter hoge buddha beeld “Smaragden Boeddha” te vinden. Ergens in de 16e eeuw is dit boeddha beeld meegenomen door de Laotianen.

Bangkok staat ook bekend om de verschillende markten. Zo is er bijvoorbeeld Chinatown waar u verschillende gerechten, souvenirs en culturele kleding kunt kopen. Naast Chinatown is Bangkok ook bekend vanwege de drijvende markten. Deze drijvende markten zijn erg in trek bij toeristen en daarom is het verstandig om erg vroeg in de ochtend deze markt te bezoeken als u op uw gemak de markt wil verkennen.

Een prachtig land

Naast Bangkok zijn er nog veel meer steden die u kunt bezoeken in Thailand. Het enige wat vermeld kan worden is dat er woorden te weinig zijn om de schoonheid van Thailand te beschrijven. U moet het meemaken en dat is mogelijk door ongeveer zestien uur te vliegen. Trek er ongeveer twee tot drie weken vooruit om de mooiste plekken in Thailand te bezichtigen. Een vlucht inclusief accommodatie is tegenwoordig heel voordelig in het hoog en laag seizoen. Deze prachtige vliegvakantie zal u altijd bij blijven!