Vliegvakantie Spanje

Spanje

kunst
All inclusive

All Inclusive genieten van dit veelzijdige vakantieland.

haven
Last minute

Met een Last Minute kunt u al heel snel genieten van de Spaanse zon.

markt
Vakantie Spanje

Spanje is nog steeds de vakantiebestemming bij uitstek.

gitaar
Stedentrips

Spaanse steden hebben veel highlights die u gezien moet hebben.

Vliegreis naar Spanje

Spanje, waar hoge bergen en prachtige stranden samenkomen, waar u geniet van de meest heerlijke gerechten en waar ieder seizoen van het jaar een zonnestraal te vinden is. Het klimaat in Spanje is zeer aangenaam en het vasteland is bijzonder sfeervol. Echter, een bezoek aan bijvoorbeeld de Balearen of de Canarische eilanden is ook zeker een te raden. Ieder stukje Spanje heeft eigen kenmerken, eigenschappen en charmes. Afhankelijk van uw precieze bestemming is het 2 tot 4,5 uur vliegen vanaf Nederland.

In het zuiden van Spanje zijn de zogeheten witte dorpjes te vinden, wat meer in het binnenland. Het mooie is dat de witte dorpjes, die vanzelfsprekend bebouwd zijn met wit geverfde woningen, echt altijd wit zijn. Het is namelijk zo dat de woningen ieder haar opnieuw worden geschilderd, waardoor het wit altijd stralend is. Dit is direct ook de aantrekkingskracht van de witte dorpjes. Het is er zo mooi dat u bijna niet meer weg wilt. Om de witte dorpjes is een ongerepte natuur te vinden, en u kunt er een bezoek brengen aan de Moorse burcht, te vinden in Granada. Deze burcht, de Alhambra, laat u kennis maken met diverse vormen van kunst uit de islamitische cultuur, zoals houtsnijwerken en mozaïeken.

De Spaanse costa’s

Hoeveel films zijn er wel niet gemaakt over de Spaanse costa’s? Dit is natuurlijk niet voor niets, want het decor is indrukwekkend. Een costa is een kust en de Spaanse costa’s zijn dan ook de mooie kustgebieden die er te vinden zijn. Aan de zuidkust van het land zijn de volgende costa’s te vinden: Costa del Garraf, Costa Dorada, Costa Brava, Costa de la Luz, Costa de Tropical, Costa del Maresme, Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol, Costa de Almeria, Costa del Azahar en, de aan naam ietwat afwijkende, Straat van Gibraltar. De noordkust van het land, welke in het geheel ook wel wordt aangeduid als de Costa Verde, heeft ook nog wat mooie costa’s. Hier vindt u de Costa da Morte, Costa Verde, Costa Vasca, Cornisa Cantabrica, Rias Baixas en de Golf van Artabro. In iedere costa zijn de meest indrukwekkende plaatsen te vinden. Zo vindt u aan de Costa Brava bijvoorbeeld de populaire plaatsen Lloret de Mar en Malgrat de Mar.

Eilandengroep de Balearen

Niet iedereen kent de Balearen bij naam, maar iedereen kent natuurlijk Ibiza. De Balearen is een eilandengroep die bij Spanje hoort en in deze eilandengroep zijn enkele eilanden te vinden die zeer interessant zijn voor een vakantie. Zo behoren Ibiza, Mallorca en Menorca tot deze eilandengroep. Dan zijn er natuurlijk ook nog de Canarische Eilanden, met het vulkanische eiland Lanzarote, het altijd levendige en gezellige Gran Canaria en natuurlijk het natuurrijke La Palma.

Of u nu wilt genieten van een adembenemende natuur, van historische panden en imposante bouwwerken, van kerkjes en kathedralen of van zon, zee en strand; Spanje heeft het in de aanbieding. Een vakantie in dit zonnige land is altijd aan te raden.