Vliegvakantie Marokko

Marokko

stad
All inclusive Marokko

Vliegvakanties naar indrukwekkend en zonovergoten Marokko.

kust
Last Minute

Betaalbaar op vakantie naar Marokko met een last minute.

markt
Marrakech

Sprookjesachtig genieten in deze wervelende en mysteriueze stad.

winkel
Agadir

Marokaanse badplaats aan de Atlantische kust met brede stranden.

Vliegvakantie Marokko

Marokko is een prachtige vakantiebestemming. Het land ligt ten zuiden van Spanje, aan de andere kant van de Middellandse zee en behoort tot het continent Afrika. Voor iedere vakantieliefhebber is er in het land voldoende te beleven. U kunt er onder meer heerlijk relaxen aan de zandstranden, surfen, wandelen, culturele uitstapjes maken en genieten van de Marokkaanse keuken.

Op cultureel vlak is er in Marokko veel te beleven. Vooral de oude steden in een prachtige omgeving zijn een lust voor het oog. Dit zijn de historische koningssteden waar u kennis kunt maken met de oude Marokkaanse cultuur. Marrakech is één van de populairste bestemmingen en is bovendien één van de koningssteden; in totaal zijn er vier van deze koningssteden. Het is een stad van bijna 1000 jaar oud en in het oude centrum vindt u er veel gebouwen van honderden jaren oud. Ook de hoofdstad Rabat is een bezoekje waard. Net als steden als Meknes, Fes, Chefchouen, Asilah. Heerlijk relaxen kan in één van de vele badhuizen. Hier kunt u genieten van een vast ritueel, dat wordt afgesloten met een massage.

Een andere populaire bestemming is Essaouira. Vooral windsurfers gaan hier graag naar toe om te kitesurfen en windsurfen. De omstandigheden zijn uitstekend, want het kan langs de kust altijd flink waaien. Langs de kust kunt u meestal ook het benodigde materiaal huren om te kunnen surfen.

Het weer is in de winter vaak aangenaam. Omdat het een groot land is zijn er wel verschillen. Zo kunt u in de winter namelijk skiën in het Atlasgebergte. Tegelijkertijd is het in de winter aan de kust circa 25 graden. Tijdens de zomermaanden kan het er wel behoorlijk heet zijn, met temperaturen van soms wel 40 graden. U kunt het land het beste in de maanden april, mei, augustus en september bezoeken.

Eten en drinken

Voorgerechten die veel worden geserveerd zijn harira en marocaine. Harira is een bonensoep en marocaine een salade. Bij veel mensen is couscous het eerste gerecht als ze aan het Marokkaanse eten denken. Couscous is een gerecht met kip, vis of schapenvlees in combinatie met griesmeel (gestoomd) en groenten. Bij veel gerechten vormen kip, olijven en limoen of amandelen, pruimen en lam het hoofdgerecht. Dit wordt tajine genoemd en kan worden beschouwd als een stoofpot. Als dessert eet men gebak, yoghurt of wat fruit. Als het om het drinken gaat kunt u vrijwel overal wel Marokkaanse muntthee verkrijgen. Omdat Marokko een Islamitisch land is het lastiger om alcohol te kopen.

Het eten is in Marokko goed. Er zijn veel restaurantjes te vinden en op de markten is er ook veel eten te vinden. Bij marktkramen waar veel mensen, lokale bevolking, staat kunt u het beste iets kopen. Dan kunt u er op aan dat deze marktkraam redelijk te vertrouwen is. Kraanwater kunt u beter niet drinken. Een flesje water kopen is dus het devies.

Vliegen

Vanuit Nederland duurt een vlucht naar Marokko circa vier uur. Binnen het land is het niet mogelijk om een binnenlandse vlucht naar een andere bestemming te boeken. Om Marokko te bezoeken dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Dit geldt voor een verblijf van drie maanden. Indien u langer dan drie maanden in het land wilt blijven, dient u een visum aan te vragen.

Marokko is een veilig land. Tijdens uw verblijf is het wel aan te raden om rekening te houden met uw kostbare spullen. Deze kunt u het beste in het hotel achterlaten. Er kunnen namelijk zakkenrollers actief zijn. Als u Frans spreekt kunt u zich goed verstaanbaar maken. De officiële taal is een Arabisch dialect.

In het land betalen ze met de dirham. Betalen kan in Marokko eenvoudig met uw pinpas. U kunt hier bij de geldautomaten ook probleemloos pinnen. Het gebruik van een creditcard is ook mogelijk. In een restaurant of winkel wordt betalen met een creditcard in veel gevallen geaccepteerd. In Marokko is het overigens één uur vroeger dan in Nederland.

Om uiteindelijk optimaal te kunnen genieten van uw vliegvakantie is een mooi hotel natuurlijk de basis. Zonder een aangename verblijfaccommodatie zal de vakantie waarschijnlijk geen succes worden. Daarom is het aan te raden om goed naar de beschikbare hotels te kijken. Kijk naar de sterren en tegelijkertijd ook naar de faciliteiten. Voor ieder budget is er wel een geschikt hotel te vinden. Meer info.