Vliegvakantie Kaapverdië

Kaapverdië

cocktail
All inclusive

Stijlvolle vijf sterren luxe met directe ligging aan zee.

palmen
Last Minute

Voordelige vakantie op de tropische Kaapverdische eilanden.

boot
Boa Vista

Aangenaam subtropisch klimaat en lange witte zandstranden.

strand
Sal

Sal is ideaal voor zonaanbidders en wind- en kitesurfers.

Kaapverdische eilanden

Na ongeveer zeven uren vliegen bereikt u de Kaapverdische eilanden die liggen in de Atlantische oceaan op ongeveer vijfhonderd kilometer ten westen van het Senegal (Afrika). De eilanden zijn bergachtig inclusief een nog werkende vulkaan van bijna 2900 meter hoog. Het klimaat is droog en warm met een jaarlijks gemiddelde temperatuur van 24 C°. De maximumtemperatuur is 30 C°, mede dankzij de aanwezigheid van de zachte passaatwinden. De bevolking is ingetogen van karakter, zeer attent en gastvrij. Meer dan de helft van de inwoners woont op het eiland Santiago. De officiële taal is het Portugees, de volkstaal het creools. Met Engels en Frans kunt u zich prima redden in de toeristische gebieden.

Kaapverdië is een beschermde maritieme zone en herbergt zowel tropische als Atlantische vissen. U vindt er een overvloed aan tonijn, goudmakreel, zeekreeften en marlijn. Maar de Kaapverdische eilanden zijn vooral gekend voor de zeeschildpadden.

Duikvakantie

De Kaapverdische eilanden bieden uitstekende mogelijkheden voor watersport. Maar ook trektochten, te voet en per mountainbike behoren tot de mogelijkheden. Het beste seizoen voor windsurfen is van oktober tot april, dankzij de passaatwinden met 14 tot 22 knopen. Op de eilanden Diepzeeduiken kunt u het best op het eiland Sal, waar de onderzeefauna bijzonder gevarieerd en kleurrijk is. De zeetochten vinden per boot plaats en het duiken gebeurt steeds onder begeleiding, in dieptes tussen 6 en 30m en altijd in afgebakende zones waar men in de vulkanische rotswanden grotten aantreft met oa. ster koraal en zwarte koraal. Ook zijn er talrijke wrakken op slechts enkele meters diepte. Het beste duikseizoen loopt van mei tot november. Dan wordt u niet gestoord door de passaatwinden en heeft het zeewater een aangename temperatuur van 21 tot 26 C°. Kaapverdië is een must op het gebied van trekking. De toeristische parcours zijn hier talrijk en de moeilijkheidsgraden zijn er goed aangegeven.

Hier is het goed vertoeven

Muziek neemt een belangrijke plaats in het leven van de Kaapverdianen in. De muziek is beïnvloed door de Afrikaanse en Portugese zang en instrumenten. Op alle eilanden zijn discotheken, vooral in Praia en Santa Maria. In Mindelo kunt u genieten van het echte Kaapverdische nachtleven, terwijl u voor een bruisend carnavalsfeest in Sao Vincente moet zijn.

De keuken van Kaapverdië is een mengeling van Afrikaanse en Portugese invloeden, gebaseerd op vis en zeevruchten. De lokale drank is de grogue, rum op basis van bruin of wit rietsuiker. De meeste wijn komt er uit Portugal. Het nationale bier is Ceris, een licht bier, aangepast aan het klimaat. Alle andere dranken zijn geïmporteerd.

Waar moet u zijn

Kaapverdië bestaat uit tien grote eilanden, waarvan er slechts negen bewoond zijn. De eilanden verschillen onderling sterk van elkaar, maar overal vindt u de ongerepte natuur en de zuivere, visrijke zee terug. Elk eiland met zijn eigen charme en persoonlijkheid biedt zijn bezoekers een excursie aanbod, dat de moeite waard is.

Aangezien de internationale luchthaven zich op het hoofdeiland Sal bevindt is de hele toeristische infrastructuur hier geconcentreerd, uw vliegvakantie zal hier starten. Sal is ideaal voor de watersportliefhebber, dankzij het lange zandstrand. Het eiland Santiago werd als eerste bewoond door de Portugezen in de 15e eeuw en is sindsdien het meest bevolkte eiland, bergachtig en het meest Afrikaans. Het eiland is doortrokken van groene valleien en steile rotswanden. De stad Mindelo is een must en doet denken aan kleine Braziliaanse havensteden. Vooral bekend vanwege zijn bruisend uitgaansleven en artisanale kunst is dé grote attractie van dit eiland de feesten en muziekfestivals. De koloniale architectuur van de huizen met hun kleurrijke gevels maken van deze stad de mooiste van de archipel.

In veelbezocht eiland is Boa Vista, het eiland van de grote schildpadden en langoesten. Boa Vista is een soort kleine Sahara met hoge duinen en witte palmstranden aan een blauwgroene zee. Tenslotte noemen we nog het wonderschone eiland Santo Antao. Het eiland was in de 17de eeuw een uitvalsbasis voor piraten en is nu vooral bekend om de visvangst. Bergachtige massieven afwisselend met groene afgronden, met daartussenin de kleurrijke dorpjes, maken van dit eiland het meest indrukwekkende. Liefhebbers voor trektochten; te voet, per mountainbike of per jeep vinden hier hun gading.