Vliegvakantie Jamaica

Jamaica

markt
All inclusive Jamaica

Vliegvakanties naar het prachtige tropische eiland Jamaica.

brommer
Last Minute

Voordelig op vakantie naar Jamaica met een last minute.

watersport
Negril

Elf kilometer goudgeel zandstrand en een betoverende natuur.

strand
Montego Bay

Het ware paradijs waar de Beach Boys ooit over zongen.

Vliegvakantie Jamaica

Wie een vliegvakantie boekt naar het tropische eiland Jamaica zal zich onderdompelen in een hele andere levensstijl, die van relaxed genieten en wachten op wat de dag allemaal zal brengen. Een onbezorgde tijd op de mooiste stranden die u zich kan voorstellen en in de schaduw van een palmboom geniet u van mooie vergezichten de Caribische zee. Breng een bezoek aan de watervallen in het tropische oerwoud, of ga duiken in Montego Bay, maar let op hou het rusten en “be cool”.

Reggea

Jamaica staat bekend om de nog immer populaire muzieksoort reggae en het icoon van deze stijl: Bob Marley. Voor veel mensen is dit eiland in de Cariben dan ook het Bob Marley- bedevaartsoord bij uitstek. De geest van de reggae waart nog steeds over het eiland en wordt tastbaar in een van de vele muziekbars. In en om Kingston zijn bovendien legio monumenten aan deze legende gewijd en zelfs een waar museum. Maar rondzwerven over Jamaica is nog veel meer dan deze ode aan de muziek van weleer. Wij vertellen u wat u gezien moet hebben!

Hoewel de muziekstroming niet officieel uit de geloofsovertuiging voorkomt wordt reggae veelal geassocieerd met de rastafari’s. Ook Bob Marley schaarde zichzelf onder deze groepering, liet de typische dreadlocks staan en bezong het geloof in zijn liederen. Tot op de dag van vandaag leeft reggae op straat of in een van de vele muziekbars. Zeker in de straten van Kingston is het niet moeilijk om een dergelijke bar met live muziek te vinden. Hoe later op de avond, hoe meer reggae de muziek wordt!

Sightseeing

Net als veel landen in het Caribische gebied en Zuid-Amerika kent Jamaica een bloederige geschiedenis met vele bezettingen. Van oudsher is het een eiland waar een oude Indianenstam zich vestigde om enkele eeuwen later weggeconcurreerd te worden door een veel bloeddorstigere clan. Deze stam kreeg in de zestiende eeuw op haar beurt het weer zwaar te verduren onder de Spanjaarden die het eiland gingen exploiteren ten behoeven van export naar Europa en Cuba. Binnen enkele generaties waren de laatste Indianen verdwenen.

Eerder noemden we al het Bob Marley museum, in de hoofdstad Kingston gevestigd. Maar Jamaica heeft nog veel meer in petto. Denk bijvoorbeeld aan de adembenemende rivier de Rio Grande. Maak een boottocht en aanschouw de vele prachtige plantages voor suiker, bananen en cacao. Of doe de Blue Mountains aan, een imposante bergkam die inderdaad omfloerst is door een blauwachtige nevel op de toppen, echt een waanzinnige beleving. In de avond lopen de terrassen vol en neemt de gezelligheid toe, iedereen vermaakt zich onder het genot van live muziek, een goed glas rum of een koel glas Red Stripe bier, de lokale trots. Een vliegvakantie naar Jamaica is een stap in een wereld waar alle tijd wordt genomen om van het leven te genieten. Meer info.