Vliegvakantie Indonesië

Indonesië

resort
All inclusive

Schitterende stranden en hotels direct aan zee, adembenemend mooi.

beelden
Welkom in Indonesië

Indonesië heeft mooie eilanden waar een vakantie zeer geslaagd zal zijn.

tempels
Bali

Breng een bezoek aan de meest indrukwekkende tempels.

strand
Rondreis Indonesië

Prachtige rondreizen met nederlandstalige reisbegeleiders.

Vliegreis naar Indonesië

Indonesië, het land waar regenwouden doen verwonderen, waar de schone stranden goudgeel kleuren en de tempels zonder meer indrukwekkend zijn. Indonesië heeft diverse prachtige eilanden waar een vakantie zeer geslaagd zal zijn. De eilanden Java, Lombok en Bali zijn bestemmingen die een vliegvakantie onvergetelijk maken. Het is een behoorlijke reis naar Indonesië, namelijk zo’n zestien uur vliegen vanaf Nederland, maar het is het meer dan waard.

Tijdens uw vakantie in Indonesië maakt u kennis met culinaire hoogstandjes die u het liefst mee naar huis zou willen nemen. In dit land zijn de koks echt meesters in hun vak. U kunt genieten van de meest interessante gerechten, waaronder natuurlijk ook de populaire gerechten die wij in Nederland ook kennen, zoals kipsaté en nasi goreng. Ook spekkoek is een echte Indonesische specialiteit. U kunt niet alleen heerlijk eten in de vele restaurants, maar ook op de culinaire markten. U zult er zeker van genieten.

Bali

Bali is het eiland van Indonesië waar het Hindoeïsme een grote rol speelt. U kunt er een bezoek brengen aan de meest indrukwekkende tempels en aan een diversiteit aan inspirerende offerplaatsen. Wanneer u een bezoek brengt aan de kust bij Lovina, dan is het goed om de ogen op de zee gericht te houden. Hier kunt u met grote regelmaat dolfijnen bewonderen. Bent u een kunstliefhebber? Dan mag een bezoek aan Ubud niet ontbreken. Dit is het kunstenaarsdorp van het eiland. Hier kunt u overigens ook het Ubud Sacred Monkey Forest Sanctuary vinden. Deze hindoeplaats is heilig en wordt bewoond door makaken.

Java is een eiland dat vooral bekend staat om de vele bezienswaardigheden die er te vinden zijn. Zo kunt u er onder meer een grote boeddhistische tempel vinden die ieder jaar opnieuw door vele pelgrims wordt bezocht. Deze tempel, de Borobodur, is te vinden in Yogyakarta. Op Java is ook de Indonesische hoofdstad Jakarta te vinden. Hier is een bezoek aan het Maritiem Museum zeker aan te raden. Als Nederlander mag u ook het VOC-pakhuis niet missen. Hier voelt u de Nederlandse aanwezigheid, en dat is toch wel heel bijzonder in een land als Indonesië.

Wilt u naar Indonesië reizen om in alle rust te genieten van een adembenemende natuur? Dan is Lombok wellicht de beste keuze. Dit kleine eiland heeft de meest inspirerende natuur van het hele land, met onder meer rijstvelden, warmwaterbronnen, bergen en rivieren. Het eiland is zeer goed met de fiets te ontdekken. Uiteraard mag u een kijkje op de Gunung Rinjani niet missen. Deze vulkaan, welke overigens nog altijd actief is, heeft een hoogte van maar liefst 3726 meter.

Ook Sumatra is een indrukwekkend eiland dat bij Indonesië hoort. Het eiland laat duidelijk zien hoe groot de invloed van Nederland is geweest. De Nederlandse invloeden zijn nog altijd merkbaar. Een unieke beleving in een totaal andere cultuur.