Vliegvakantie Thailand

Gambia

resort
All inclusive

Zonnig Gambia is een prima keuze voor een all in vakantie.

vrouwen
Gambia

Een tropisch paradijs met vriendelijke mensen, dit is genieten.

kololi
Kololi

Schitterende resorts op de mooiste plekjes aan het witte strand.

kotu
Kotu

Indrukwekkende zandstranden, blauwe zee en een tropisch klimaat.

Vakantie Gambia

Wilt u op vakantie naar een land dat net wat anders is dan de standaard vakantielanden zoals Spanje of Portugal? Dan kunt u overwegen om op vakantie te gaan naar Gambia gelegen aan de westkust van Afrika. Het land is net iets breder dan Nederland en is ongeveer 300 kilometer hemelsbreed. In dit artikel vindt u naast meer achtergrond informatie over het land ook praktische tips voor een prettig verblijf in Gambia.

Vanzelfsprekend is het in Gambia overwegend mooi weer maar daarnaast kan er ook veel regen vallen. Door het tropische klimaat kent het land twee verschillende seizoenen, namelijk een droge periode en een natte periode. De droge periode is er vanaf eind oktober tot begin juni. In deze periode is het ongeveer 31 tot 38 graden Celsius. De meeste Nederlanders gaan daarom in de wintermaanden op vakantie naar Gambia. Het koude weer laten ze dan achter in Nederland om het zonnetje in dit Afrikaanse land op te zoeken. Let er dan wel op dat een goede zonnebrandcrème echt een must is.

Bezienswaardigheden Gambia

Sinds het jaar 1968 bezit Gambia een prachtig natuurgebied waar u krokodillen, slangen en andere dieren kunt bezichtigen. Dit natuurgebied is ongeveer 105 hectare groot en zorgt jaarlijks voor tienduizenden bezoekers uit verschillende landen. U kunt hier een “safari” trip maken en mooie foto’s maken die u thuis aan uw familie kunt laten zien.

Wilt u naast het bezoeken van dit natuurgebied ook echt iets cultureels doen? Dan is de Banjul markt iets voor u. Hier vindt u typische producten en specerijen uit Gambia maar daarnaast kunt u ook geïmporteerde producten zien liggen. Het is opvallend dat deze markt bijna volledig bedekt is door doeken en parasols. Het is daar dus erg warm en daarom raden wij wel aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken zodat u de warmte voor bent. Neem daarnaast ook voldoende water mee!

Gambia is ook een werelderfgoed rijk. Het James Island werd vroeger gebruikt door de slavernij. De slaven werden gebruikt voor het vervoeren van goederen naar Europese landen. Helaas zijn er alleen nog maar resten van een fort te vinden. In dit fort werden alle goederen opgeslagen. Het enige wat er nog te vinden is een Portugees kapel en wat Britse gebouwen.

Vliegen naar Gambia

Na het boeken is het tijd om het vliegtuig in te stappen. De vliegreis duurt ongeveer negen uur en is inclusief één tussenstop. Gambia is wellicht niet het eerste vakantieland waar u aan denkt. Echter is dit niet helemaal terecht want Gambia is rijk aan prachtige gebouwen en een indrukwekkende natuur. Voordat u daadwerkelijk op reis gaat is het aan te raden om de noodzakelijke inentingen te halen.