Vliegvakantie Egypte

Egypte

luxe resort
All inclusive

All in vliegvakantie naar Hurghada, Sharm el Sheikh, Nabq Bay en meer.

strandstoelen
Last Minute

Voordelig op vakantie naar Egypte met een last minute.

duiken
Alle vakanties

De badplaatsen aan de Rode Zee? Hier een overzicht.

piramiden
Vliegtickts

Vliegticket nodig? Die vindt u hier voor een scherpe prijs.

Vliegvakantie Egypte

Vakantiebestemming Egypte

In maar weinig landen zijn oudheden te bewonderen die zo indrukwekkend zijn als de piramiden, de sfinx, de Valleien der Koningen en der Koninginnen, de Karnaktempel, Abu Simbel en de kostbare schatten van Toetanchamon in het Egyptische Museum in Caïro. Aangezien de meeste bekende plaatsen van het oude Egypte langs de rivier de Nijl liggen, is een luxueuze Nijlcruise de eenvoudigste manier om ze te bewonderen. De hoofdstad Caïro is zeker ook een bezoek waard. En na zo'n overvloed aan geschiedenis, kunst en cultuur. Wie wil zonnen en genieten van het luxe leven aan zee kan een all inclusive resort boeken aan de Egyptische Rode Zee. Vanuit hier kunt u duiken in azuurblauw water en u verbazen over de enorme rijkdom onder de zeespiegel.

Uw eerste dagen in Egypte zult u als een ware cultuurshock ervaren. Op 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam vind u een compleet andere wereld vol felloukas, waterpijpen, mannen in traditionele jellabiyas, moskeen, koraalriffen en altijd mooi weer! Maar wat veel mensen nog als de meest bijzondere ervaring omschrijven, is de gastvrijheid van de Egyptische bevolking. Overal op straat, voornamelijk in Cairo, zult u begroet worden met een glimlach.

De badplaatsen

Naast de grote badplaatsen zijn er veel kleinere, charmante bestemmingen waar het lijkt alsof een ansichtkaart tot leven is gekomen. Zo is Dahab onder duikers bekend als een van de mooiste duik/snorkelplaatsen ter wereld., met hotspots als The Blue Hole. Dahab is voor fanatieke duikers en snorkelaars een waar paradijs aan de Golf van Aqaba. Taba, in het puntje van de golf van Aqaba, is een mooie plaats gelegen tussen de bergen van de Sinai woestijn, die grenst aan Eilat in Israel en uitzicht geeft op Jordanië en Saudi Arabie. Vanuit Taba kunnen excursies geboekt worden naar Eilat, Jeruzalem of de dode zee. El Gouna, iets ten noorden van Hurghada wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Dit kleine, rustige stadje met vele kanaaltjes is in handen van een Egyptische familie, die de stad perfect onderhoudt, waardoor het veel schoner is dan overige plaatsen in Egypte.