Vliegvakantie cuba

Cuba

resort
All inclusive

Caribische stijl met prachtige stranden en hotels direct aan zee.

auto
Varadero

De bekendste badplaats van Cuba met als wat u zich maar wensen kan.

terras
Holguín

Subtropisch klimaat met verkoelende palmen langs de zandstranden.

strand
Guardalavaca

Duikliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek, kraakhelder blauwe zee.

Vliegreis naar Cuba

Het Zuid-Amerikaanse land Cuba staat te boek als een paradijs op aarde voor toeristen. Of u zich nu laaft aan de parelwitte stranden of u vermaakt in de binnenstad van het wonderschone Havana, u gaat de tijd van uw leven beleven! Maar vooral zal uw vliegvakantie onvergetelijk worden door het immer vriendelijke en gastvrije volk dat de Cubanen zijn. Iedere gast die hun pad kruist wordt hartelijk bejegend en met een beetje geluk zelfs uitgenodigd om een overheerlijk maal te nuttigen in familiekring.

Cuba heeft ongeveer 12 miljoen inwoners waarvan het merendeel blank is. Het is een multiculturele samenleving waarbij iedereen goed met elkaar overweg kan. Het is een land waarbij dans en muziek centraal staan. Overal waar u loopt zult u dansende mensen zien op typisch Cubaanse muziek. De Cubanen zijn erg gastvrij en vragen u zo om even mee te dansen. Dus oefen thuis nog maar even de “chachacha” en de “mambo” want in Cuba moet u aan de slag!

Gastvrije bevolking

Zoals in verschillende andere Zuid-Amerikaanse landen hoort gastvrijheid en vriendelijkheid tot de volksaard van de bewoners. Zelfs of juist in de meer afgelegen, vaak arme, gebieden zult op een verbazingwekkende gastvrijheid stuiten. Reizigers hebben ervaren hoe ze met open armen werden ontvangen, lekker eten toegestopt kregen en er zelfs geprotesteerd werd toen ze wilde gaan. Dit terwijl het gezin ogenschijnlijk de eindjes aan elkaar moest knopen. Deze gastvrijheid vindt ook haar weerslag in de horecagelegenheden aan de boulevards van Havana.

Cuba is een groot land met ongelofelijk veel hoogtepunten. Toch doen wij een greep uit de bezienswaardigheden om u een beeld te geven van dit land. Onbetwiste nummer een is het oude centrum van de stad Havana. Bordenvol monumenten en authentieke steegjes. Ook het huidige centrum is een lust voor het oog, veel bouwstijlen en architectuur worden hier gecombineerd. Het moderne zakencentrum van Havana is erg populair onder shoppers en wordt gedomineerd door de hoogste wolkenkrabbers in heel Cuba.

Strandleven

Bovenal is Cuba een geweldig oord voor een strandvakantie. Het weer is er vrijwel het hele jaar door prima en of u nu wilt luieren of watersport wilt beoefenen, Cuba heeft het! Aan het strand van Santiago de Cuba is bovendien een oud fort te bewonderen van waaraf u en geweldig uitzicht heeft over de baai. De meest bekende badplaats is Varadero waar u ultiem kunt genieten van zon, zee en strand. Ook de nachtbrakers zullen verzot raken op deze stad met haar zeer beroemde en beruchte nachtleven.